لیسانس حافظان قرآن

قانون و چگونگی اعطای مدرک لیسانس حفاظ

لیسانس حفاظ

در ابتدای این مطلب به مهمترین سوالات درباره لیسانس حفظ می‌پردازیم:

• قانون اعطاء مدرک لیسانس
به حافظان قرآن کریم پس از 2 آزمون زیر و کسب حد نصاب لازم، مدرک معتبر لیسانس علوم قرآن و حدیث از وزارت علوم اعطاء می شود: 1. آزمون ارشد علوم قرآن و حدیث حد نصاب قبولی در این آزمون معمولاً میانگین 20 تا 25 درصد است
2. آزمون حفظ قرآن (سازمان تبلیغات یا سازمان اوقاف)

نقطه شروع کجاست؟

نقطه شروع ما برای بهره گیری از این فرصت طلائی، « حفظ قرآن » است. ما باید ابتدا در یکی از مؤسسات قرآنی شروع به حفظ قرآن نمائیم. بهتر است در آزمونهای سازمان تبلیغات شرکت کرده و مدرک حفظ قرآن را از آنجا دریافت نمائید.
در صورتی که حافظ قرآن هستید، بهترین نقطه شروع، یک برنامه ریزی مدون برای تثبیت حفظ است. بسیار تأکید می نمائیم که کار تثبیت حتماً با استاد خبره حفظ انجام شود و به صورت هفتگی چند جزء جواب داده شود. (و بهتر است این استاد تجربیات خوبی درباره آزمونهای اوقاف و سازمان تبلیغات داشته باشد و بتواند برنامه ریزی دقیقی نیز برای این کار ارائه کرده و نهایتاً مهم است که استاد سختگیری باشد)

برای لیسانس از کجا شروع کنیم؟

اگر شما مدرک لیسانس حفظ سازمان تبلیغات را داشته باشید، کارتان بسیار بسیار راحت است. از تابستان (و یا حتی پائیز) شروع می کنید به آمادگی برای کنکور ارشد علوم قرآن و حدیث. حواستان باشد که در آبان ماه دفترچه کنکور ارشد سازمان سنجش پخش می شود. باید دفترچه را گرفته و ثبت نام اینترنتی نمائید.
تذکر: یادتان نرود که حتماً هنگام ثبت نام قید کنید که متقاضی مدرک لیسانس حفظ قرآن هستید.
سپس در زمان کنکور کارشناسی ارشد (اردیبهشت ماه) کنکور را می دهید و انشاء الله حد نصاب لازم را بدست آورده و بدون هیچ آزمون دیگری مدرک لیسانس تان را می گیرید.
اما اگر مدرک سازمان تبلیغات را نداشته باشید، شما بعد از کنکور تقریباً 4 ماه وقت دارید تا خود را برای آزمون حفظ سازمان اوقاف و امور خیریه آماده سازید. این آزمون در شهریور هر سال برگزار می شود. در صورتی که در این آزمون نیز حد نصاب لازم را بدست آورید موفق به اخذ مدرک لیسانس خواهید شد.

قانون تحصیل رایگان

تحصیلات حافــــظان قرآن در تمامی مقاطع، تمامی رشته های دانشگاهی و تمامی دانشگاه های آزاد و دولتی و غیر انتفاعی و پیام نور رایگان است.
در واقع با ارائه همین مدرک کارشناسی می‌توانید از آن استفاده کنید. این امتیاز این است که حافظانی که در مقاطع بعد (همین رشته و یا رشته های دیگر) در دانشگاههای آزاد و یا شبانه دولتی قبول شوند، می‌توانند با در دست داشتن این مدرک و گواهی اشتغال به تحصیل از دانشگاه‌شان، کل مبلغ تحصیلشان را از سازمان اوقاف بگیرند. بنابراین اگر حافظی خواست تحصیلات خود را در رشته مهندسی در دانشگاه آزاد در مقطع دکتری ادامه دهد، لازم نیست مبلغی بیش از 80 میلیون تومان را به عنوان شهریه بپردازد، بلکه سازمان اوقاف این مبلغ را تماماً برعهده میگیرد.

اعتبار مدرک لیسانس حفظ

 

اعتبار مدرک لیسانس حفظ
اعتبار این مدرک دقیقاً مانند مدرک کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه دولتی بوده و با این مدرک می توان در کنکور ارشد کلیه رشته های دانشگاهی شرکت نموده و پس از قبولی در رشته دلخواه ادامه تحصیل داد.
یکی از دوستان حافظ که هم اکنون در حال تحصیل در مقطع دکتری است می نویسد:
یکی از نگرانی های حفاظ، اعتبار این مدرک است. آنها مدام از ما می پرسند: «حالا من با این مدرک چکار میتوانم بکنم؟! » جواب بسیار ساده است. مدرکی که حفاظ از این طریق می گیرند، عینا مدرک رسمی لیسانس علوم قرآن و حدیث است که دانشجویان دیگر بعد از چهارسال درس خواندن و سر کلاس رفتن و… کسب می‌کنند. نکته جالب اینجاست که تجربه نشان داده که حفاظی که در کلاسهای موسسه حافظون شرکت می‌کنند و موفق به اخذ مدرک لیسانس می شوند، در نهایت از سطح علمی بالاتری نسبت به دانشجویانی که چهار سال سر کلاس رفته اند برخوردار خواهند بود و دلیل آن هم این است که حفاظ با ترجمه و خود آیات قرآن آشنایی کامل دارند و همین امر کمک بسیاری به آنها در این زمینه می کند.
کسانی که این مدرک را بدست بیاورند می‌توانند دقیقاً مثل دانشجوهای دیگر که به صورت معمولی لیسانس گرفته اند، سال بعد در کنکور ارشد (دوباره) شرکت کنند و رشته کرده و دانشگاه بروند و ادامه تحصیل بدهند. اگر به همین رشته علاقه داشته باشند که نانشان در روغن است. چرا که همه این درسها را یک بار به خوبی خوانده اند و برای بار دوم می توانند به رتبه های طلائی فکر کنند و اگر هم بخواهند تغییر رشته دهند (اعم از مهندسی و پزشکی و…) نیز مانند سایر داوطلبان کنکور خواهند بود. با این تفاوت که اقلاً 4 سال جلوتر از آنها هستند. اگر حافظ نوجوان باشید که دبیرستان هم نرفته است اوضاعتان بهتر از اینهاست. شما لا اقل 10 سال از همسالانتان جلوترید.

شرط سنی و ره صد ساله

لازم به ذکر است که این قانون به هیچ وجه هیچ شرط سنی و تحصیلی خاصی برای حفاظ در نظر نگرفته است و به همین دلیل بسیاری از خانواده ها ترجیح می دهند کودکانشان در همان دوره اول یا دوم ابتدائی حافظ قرآن شده و اواخر دوره دوم مدرک حفظ را گرفته و اوایل دوران متوسطه اول (13-14 سالگی) لیسانس گرفته و به جای دبیرستان (یا پس از دبیرستان) وارد دوره کارشناسی ارشد شوند.
صرفنظر از اینکه تحصیلات ایشان در هر دانشگاهی رایگان خواهد بود و در خدمت سربازی نیز موقعیت به مراتب بهتری دارند، از همه چیز مهمتر آن است که :
این نوجوانان از همسالان خودشان تقریباً 10 تا 15 سال جلو هستند و این یعنی جلو افتادن درتحصیل، ازدواج، اشتغال و همه مراحل زندگی
و دیگر اینکه ورود به این وادی، خود به خود بسیاری از آفات احتمالی دوران کودکی و نوجوانی ایشان را برطرف خواهد کرد و نگرانی های والدین را از تربیت سالم فرزندانشان تغییر خواهد داد به اینکه فرزند تربیت یافته شان در مکتب قرآن، چند سال از شرایط طبیعی قبلی شان جلو تر خواهند بود.

افرادی که از این قانون استفاده کرده‌اند

نوجوانان و جوانان زیادی تا کنون از این قانون استفاده کرده اند. سالانه بیش از یکی دو هزار حافظ از این فرصت استفاده نموده و وارد آزمونهای این قانون می شوند
لااقل در موسسه حافظون که بسیاری از حافظان نوجوان ما الان در حال تحصیلات تکمیلی ارش یا بعضاً دکتری رشته علوم قرآن و حدیث هستند.

• دوره های ویژه حفاظ نوجوان بر اساس تجربه برگزاری بیش از 14 دوره آموزشی دریافته ایم که دوره های عمومی کنکور ارشد قرآن و حدیثِ بزرگسالان، برای حافظان نوجوان سنگین بوده و همه آن ها نیز نمی توانند خود را با سرعت تدریس و… وفق دهند. لذا در بعضی از سالها که تعداد متقاضیان به حد نصاب برسد، برای حفاظ نوجوان کلاس های کاملاً مستقل و برنامه آموزشی ویژه تشکیل می دهیم..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *