- قانون اعطای مدرک لیسانس حفظ به حافظان قرآن، امکانی را برای حافظان قرآن کریم فراهم می کند تا در کوتاه ترین زمان ممکن، بدون گذراندن مراحل طولانی آموزشی به بالاترین مدارج علمی و درجات تحصیلی دست یافته و لیسانس حفظ قرآن را کسب کنند.
طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر اعطای مدرک کارشناسی الهیات به حفاظ، حافظان کل قران کریم می توانند با داشتن حداقل مدرک تحصیلی (حتی زیر دیپلم) و با شرکت در کلاسهای کنکور حافظون آمادگی لازم جهت کنکور کارشناسی ارشد 92 که بهمن ماه هر سال است را بدست آورند. پس از شرکت در این آزمون لازم است حفاظ حداقل حدنصاب میانگین بیست درصدی از کل دروس را در این آزمون کسب کنند تا از طرف سازمان سنجش برای آزمون حفظ اوقاف که شهریور سال آینده برگزار می شود معرفی شوند. بعد از کسب امتیاز مورد نیاز از آزمون حفظ، حفاظ موفق به دریافت مدرک کارشناسی الهیات از سوی سازمان سنجش آموزش کشور میشوند و نیز در همان سال با شرکت در کنکور کارشناسی ارشد الهیات (بهمن ماه) و خواندن همان منابع، با توجه به رتبه بدست آمده در این آزمون می توانند در کارشناسی ارشد الهیات (علوم قران و حدیث) در دانشگاه مشغول به تحصیلات تکمیلی شوند. این مقاله به شما کمک می کند تا با جنبه های بیشتری از این قانون آشنا شوید.
نقطه شروع اخذ لیسانس حفظ کجاست؟
نقطه شروع ما برای بهره گیری از این فرصت طلائی، «حفظ قرآن» است. ما باید ابتدا در یکی از مؤسسات قرآنی شروع به حفظ قرآن نمائیم. بهتر است در آزمون های سازمان تبلیغات شرکت کرده و مدرک حفظ قرآن را از آنجا دریافت نمائید.
در صورتی که حافظ قرآن هستید، بهترین نقطه شروع، یک برنامه ریزی مدون برای تثبیت حفظ است. بسیار تأکید می نمائیم که کار تثبیت حتماً با استاد خبره حفظ انجام شود و به صورت هفتگی چند جزء جواب داده شود. (و بهتر است این استاد تجربیات خوبی درباره آزمونهای اوقاف و سازمان تبلیغات داشته باشد و بتواند برنامه ریزی دقیقی نیز برای این کار ارائه کرده و نهایتاً مهم است که استاد سختگیری باشد)
اگر شما مدرک حفظ سازمان دارالقرآن الکریم را داشته باشید، کارتان بسیار بسیار راحت است. از تابستان (و یا حتی پائیز) شروع می کنید به آمادگی برای کنکور ارشد علوم قرآن و حدیث. حواستان باشد که در مهر ماه دفترچه کنکور ارشد سازمان سنجش پخش می شود. باید دفترچه را گرفته و ثبت نام اینترنتی نمائید.
تذکر: یادتان نرود که حتماً در ثبت نام تان قید کنید که متقاضی مدرک لیسانس حفظ قرآن
سپس در زمان کنکور کارشناسی ارشد (اسفند ماه) در کنکور شرکت میکنید و اگر حد نصاب لازم را بدست آوردید، بدون هیچ آزمون دیگری مدرک لیسانس تان را میگیرید.
اما اگر مدرک سازمان دارالقرآن را نداشته باشید، باید اسفند ماه همان سال پس از شرکت در کنکور ، در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان سازمان دارالقرآن، ثبت نام نمایید و برای کسب مدرک تخصصی درجه 3 معادل حفظ کل، باید در 2 مرحله آزمون قبول شوید، که ازمون مرحله اول آن، نیمه اردیبهشت ماه برگزار میشود و آزمون مرحله دوم آن معمولا بین بازه نیمه تیرماه تا نیمه مرداد ماه برگزار میشود. در صورتی که در آزمون مرحله اول (تستی) حد نصاب لازم را کسب کنید به آزمون مرحله دوم (شفاهی) دعوت میشوید و در صورت کسب حد نصاب مرحله دوم، موفق به اخذ مدرک درجه 3 حفظ قرآن خواهید شد و با ارسال آن مدرک برای سازمان سنجش، میتوانید مدرک لیسانس حفظ خود را دریافت کنید.
خبر خوب این است که از سال 1402، آزمون شفاهی در دو نوبت برگزار میشود و اگر در مرحله اول آزمون شفاهی (تیرماه) موفق به قبولی نشوند میتوانید در مرحله دوم ( آزمون شفاهی تجدیدی) ثبت نام نمایید که در نیمه آبان ماه برگزار میشود.
اما اگر در هر دو آزمون موفق به قبولی نشدید باید دوباره سال بعد در آزمون ارشد و آزمونهای سازمان دارالقرآن شرکت کنید.
قانون تحصیل رایگان حافظان چیست؟
تحصیلات حافظان قرآن در تمامی مقاطع، تمامی رشته های دانشگاهی و تمامی دانشگاه های آزاد و دولتی و غیر انتفاعی و پیام نور رایگان است.
در واقع با ارائه همین مدرک کارشناسی میتوانید از آن استفاده کنید. این امتیاز این است که حافظانی که در مقاطع بعد (همین رشته و یا رشته های دیگر) در دانشگاه های آزاد و یا شبانه دولتی قبول شوند، میتوانند با در دست داشتن این مدرک و گواهی اشتغال به تحصیل از دانشگاهشان، کل مبلغ تحصیلشان را از سازمان اوقاف بگیرند. بنابراین اگر حافظی خواست تحصیلات خود را در رشته مهندسی در دانشگاه آزاد در مقطع دکتری ادامه دهد، لازم نیست مبلغی بیش از 80 میلیون تومان را به عنوان شهریه بپردازد، بلکه سازمان اوقاف این مبلغ را تماماً برعهده میگیرد.
اعتبار مدرک لیسانس حفظ چگونه است؟
اعتبار این مدرک دقیقاً مانند مدرک کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه دولتی بوده و با این مدرک می توان در کنکور ارشد کلیه رشته های دانشگاهی شرکت نموده و پس از قبولی در رشته دلخواه ادامه تحصیل داد.
یکی از دوستان حافظ که هم اکنون در حال تحصیل در مقطع دکتری است می نویسد:
یکی از نگرانی های حفاظ، اعتبار این مدرک است. آنها مدام از ما می پرسند: «حالا من با این مدرک چکار میتوانم بکنم؟! » جواب بسیار ساده است. مدرکی که حفاظ از این طریق می گیرند، عینا مدرک رسمی لیسانس علوم قرآن و حدیث است که دانشجویان دیگر بعد از چهارسال درس خواندن و سر کلاس رفتن و… کسب میکنند.
نکته جالب اینجاست که تجربه نشان داده که حفاظی که در کلاس های موسسه حافظون شرکت میکنند و موفق به اخذ مدرک لیسانس می شوند، در نهایت از سطح علمی بالاتری نسبت به دانشجویانی که چهار سال سر کلاس رفته اند برخوردار خواهند بود و دلیل آن هم این است که حفاظ با ترجمه و خود آیات قرآن آشنایی کامل دارند و همین امر کمک بسیاری به آنها در این زمینه می کند.
کسانی که این مدرک را بدست بیاورند میتوانند دقیقاً مثل دانشجوهای دیگر که به صورت معمولی لیسانس گرفته اند، سال بعد در کنکور ارشد (دوباره) شرکت کنند و رشته کرده و دانشگاه بروند و ادامه تحصیل بدهند. ا
گر به همین رشته علاقه داشته باشند که مسیر برایشان بسیار ساده تر است. چرا که همه این درس ها را یک بار به خوبی خوانده اند و برای بار دوم می توانند به رتبه های طلائی فکر کنند و اگر هم بخواهند تغییر رشته دهند (اعم از مهندسی و پزشکی و…) نیز مانند سایر داوطلبان کنکور خواهند بود. با این تفاوت که اقلاً 4 سال جلوتر از آنها هستند. اگر حافظ نوجوان باشید که دبیرستان هم نرفته است اوضاع تان بهتر از اینهاست. شما لااقل 10 سال از همسالانتان جلوترید.
شرط سنی لیسانس حفظ و ره صد ساله
لازم به ذکر است که این قانون به هیچ وجه هیچ شرط سنی و تحصیلی خاصی برای حفاظ در نظر نگرفته است و به همین دلیل بسیاری از خانواده ها ترجیح می دهند کودکانشان در همان دوره اول یا دوم ابتدائی حافظ قرآن شده و اواخر دوره دوم مدرک حفظ را گرفته و اوایل دوران متوسطه اول (13-14 سالگی) لیسانس گرفته و به جای دبیرستان (یا پس از دبیرستان) وارد دوره کارشناسی ارشد شوند.
صرفنظر از اینکه تحصیلات ایشان در هر دانشگاهی رایگان خواهد بود و در خدمت سربازی نیز موقعیت به مراتب بهتری دارند، از همه چیز مهم تر آن است که :
این نوجوانان از همسالان خودشان تقریباً 10 تا 15 سال جلو هستند و این یعنی جلو افتادن درتحصیل، ازدواج، اشتغال و همه مراحل زندگی
و دیگر اینکه ورود به این وادی، خود به خود بسیاری از آفات احتمالی دوران کودکی و نوجوانی ایشان را برطرف خواهد کرد و نگرانی های والدین را از تربیت سالم فرزندانشان تغییر خواهد داد به اینکه فرزند تربیت یافته شان در مکتب قرآن، چند سال از شرایط طبیعی قبلی شان جلو تر خواهند بود.
کسانی که از این قانون استفاده کردند
نوجوانان و جوانان زیادی تا کنون از این قانون استفاده کرده اند. سالانه بیش از یکی دو هزار حافظ از این فرصت استفاده نموده و وارد آزمونهای این قانون می شوند
حداقل در موسسه حافظون که بسیاری از حافظان نوجوان ما الان در حال تحصیلات تکمیلی ارش یا بعضاً دکتری رشته علوم قرآن و حدیث هستند.
- دوره های ویژه حفاظ نوجوان
- بر اساس تجربه برگزاری بیش از 14 دوره آموزشی دریافته ایم که دوره های عمومی کنکور ارشد قرآن و حدیثِ بزرگسالان، برای حافظان نوجوان سنگین بوده و همه آن ها نیز نمی توانند خود را با سرعت تدریس و… وفق دهند. لذا در بعضی از سالها که تعداد متقاضیان به حد نصاب برسد، برای حفاظ نوجوان کلاس های کاملاً مستقل و برنامه آموزشی ویژه تشکیل می دهیم..
همه چیز درباره کنکور ارشد علوم قرآن و حدیث برای حافظان قرآن
همان طور که گفته شد حافظان قرآن باید در کنکور کارشناسی ارشد رشته علوم قرآن و حدیث شرکت نمایند. هر چند این آزمون بر خلاف سایر شرکت کنندگان، برای حافظان قرآن جنبه رقابتی ندارد و فقط کافی است حد نصاب لازم را به دست آورند. ذیلاً توضیحاتی درباره آزمون ارشدی که حافظان باید شرکت کنند ارائه خواهیم نمود:
زمان کنکور ارشد و زمان آغاز درس خواندن
در سالهای گذشته کنکور ارشد در نیمه های اردیبهشت برگزار میشد اما بر اساس اطلاعیه سازمان سنجش، از سال 1401 زمان این آزمون به اسفند ماه تغییر پیدا کرده است. حال با این حساب، مطالعه از چه زمانی باید آغاز شود بستگی به شرایط شما دارد.
زمان و شیوه ثبت نام مخصوص حفاظ
حفاظی که مایل به استفاده از این قانون هستند، در ابتدای کار به هیچ مدرکی برای حفظشان نیاز ندارند. قدم اول این است که در بازه زمانی ثبت نام (که معمولا مهر ماه و آبان ماه است)، بروند و در کنکور کارشناسی ارشد، رشته علوم قرآن و حدیث ثبت نام کنند. فرق حفاظ با دیگران در این است که حفاظ، در فرم ثبت نام گزینه «حافظ قرآن، کسب مدرک کارشناسی» را تیک میزنند. این کار باعث می شود که این حافظان از بقیه شرکت کنندگان در کنکور جدا شوند. حالا وقت آن رسیده که بروند و در کنکور که اسفند ماه برگزار می شود شرکت کنند. بعد از آزمون هم باید منتظر اعلام نتایج باشند. فرق دیگهی حفاظ با بقیه در این است که در مرحله اول اعلام نتایج، هیچ نتیجه ای در رابطه با حفاظ منتشر نخواهد شد، تنها چیزی که قابل دیدن خواهد بود، درصدهای کسب شده در هر درس است و در پایان فرم هم خواهید دید که شما مجاز به انتخاب رشته نیستید. حدود دو هفته بعد از اعلام نتایج، لیستی از حفاظی که حد نصاب لازم را کسب کرده اند ارائه میشود و از آنها در خواست می شود که در صورت داشتن مدرک تخصصی حفظ، کپی آن را برای سازمان سنجش ارسال کنند یا در صورت نداشتن مدرک، سازمان سنجش حدود 6 ماه به آنان فرصت میدهد تا در آزمونهای تخصصی حفظ شرکت نموده و مدرک حفظ تخصصی را أخذ نمایند.
حد نصاب لازم برای قبولی در کنکور
بسیاری معتقدند که این حد نصاب را خود سازمان سنجش هم دقیق نمیداند بر چه اساسی است! اما آنگونه که گفته اند، حدود 50 درصد از امتیاز آخرین نفری که در همان کنکور قبول می شود، را حفاظ نیاز خواهند داشت. به عنوان مثال، آخرین نفری که در کنکور، در دوره روزانه قبول می شود امتیازی معادل با 40% را کسب کرده است. در این صورت حفاظ حداقل 20% نیاز خواهند داشت تا در کنکور قبول شده و به امتحان حفظ دعوت شوند.
البته این نکته هم فراموش نشود که این ها به صورت تقریبی هست. اما با توجه به سالهای گذشته حد نصاب حفظ بین 18 الی 30 در صد بوده است که به نسبت درصد سختی و آسانی کنکور بالا و پایین میشود.
چگونگی و زمان آزمون حفظ
آزمون حفظ سازمان دارالقرآن الکریم شامل دو مرحله آزمون کتبی و شفاهی است. که ثبت نام ان در اسفند ماه انجام میشود و معمولاً مرحله اول آن، نیمه اول اردیبهشت ماه برگزار می شود. آزمون مرحله اول به صورت تستی برگزار میشود و از سال 1402 از هر جزء قرآن 2 سوال حفظ و 3 سوال ترجمه آمده است که در مجموع 150 تست است و حافظان محترم برای قبولی در این مرحله باید 105 تست را به صورت صحیح پاسخ دهند. توجه داشته باشید که آزمون مرحله اول نمره منفی ندارد.
حفاظ محترم پس از قبولی در این مرحله و کسب حد نصاب آن، به آزمون مرحله دوم که شفاهی است دعوت میشوند و کیفیت برگزاری بدین گونه است که حافظ وفتی وارد اتاق میشود برای ارزیابی محفوظاتش 2 داور حسن حفظ حضور دارند و به ترتیب 10 سوال ( هر 3 جزء یک سوال) از حافظ پرسیده میشود و برای قبولی و اشتباهات حافظ در هر کدام از این 10 سوال از نمره حسن حفظ او که 100 است کم میشود اگر پس از اتمام آزمون نمره حافظون 80 از 100 و بالاتر بود، آن وقت صوت حافظ برای ارزیابی تجوید، صوت و لحن و وقف و ابتدا فرستاده میشود و در صورت کسب حد نصاب در همه موارد مذکور، حافظ مدرک درجه 3 حفظ قرآن را میگیرد.
این نکته هم فراموش نشود که هر سوال 8 سطر از قرآن های 15 سطری با رسم الخط عثمان طه هستند.
حد نصاب امتحان حفظ
هر حافظ برای قبول شدن میتواند حداکثر در مجموع 10 سوال، 20 نمره اشتباه بخواند و هر زمان که اشتباهات حافظ از 20 نمره بیشتر شد آزمون متوقف میشود، یعنی کل امتیاز حسن حفظ 100 است که حافظ برای قبولی به امتیاز 80 احتیاج دارد و هر زمان و در هر سوالی ( حتی سوال دوم ) تعداد اشتباهات از 20 نمره بیشتر شد، همان جا آزمون متوقف میشود.
اگر حافظ بتواند امتیاز حسن حفظ که 80 از 100 است را کسب کند، صوت آزمونش برای ارزیابی تجوید، صوت و لحن و وقف و ابتدا ارسال میشود. و در صورت کسب حد نصاب لازم، موفق به اخذ مدرک تخصصی سازمان دارالقرآن (درجه 3) میشود
نکته آخر هم اینکه اگر کسی امتحان حفظ را قبول نشود، یکبار دیگر فرصت دارد در آزمون تجدیدی شفاهی در همان سال شرگت کند و در صورت کسب حد نصابهای لازم، مدرک تخصصی حفظ را دریافت میکند اما اگر در مرحله دوم هم قبول نشد، باید سال بعد دوباره کنکور را بدهد و قبول شود، و کنکور این سال برای سال آینده فایدهای نخواهد داشت.
منابع کنکور ارشد علوم قرآن و حدیث برای حافظان قرآن
همانطور که می دانید این کنکور همان آزمونی است که حافظان علاوه بر حفظ شان باید آنرا امتحان داده و حد نصاب قبولی را کسب کنند.
ادبیات عرب (صرف و نحو)
مهمترین مادهی درسی در کنکور کارشناسی ارشد کلیه گرایشهای الهیات، عربی است. چند سال است که تعداد تستهای این درس از 30 تست به 20 عدد کاهش یافته است. اما همان نسبت و ترتیب همیشگی میان 3 بخش (صرف و نحو ، فن ترجمه ، بلاغت) رعایت شده است. گفتنیها درباره عربی فراوان است که بعضی از این نکته ها راه انسان را ده ها ساعت کوتاه خواهد کرد.
زبان انگلیسی
خواندن یا نخواندن ؟ مسأله این است! زبان، خوان هفتم کنکور الهیات است. هم از نظر آخر بودن و هم از نظر سنگینی! برای اینکه بدانید در چه شرایطی باید سراغ زبان بروید؟ و آنرا چطور باید بخوانید و اینکه منابع واقعی زبان چیست و… به صفحه «زبان الهیات» مراجعه نمائید.
علوم قرآن
علوم قرآن نمره بیار است. هر چند که چندان هم نمیتوان بدون استاد آنرا خواند. همه چیز درباره این درس را باید در لینک «علوم قرآن» مطالعه نمائید.
-
علوم حدیث
علوم حدیث دایره المعارفی است از 5 کتاب که آنقدر در هم تنیده و به هم ریختهاند که بعید است به این راحتی ها بشود کسی در صد بالائی کسب کند. پیشنهادهای ما در این درس افقهای وسیعی را مقابل شما خواهد گشود. صفحه «علوم حدیث» برای همین کار درست شده.
-
تفسیر
اگر کسی بخواهد همه منابع درس تفسیر را بخواند یا باید 700 صفحه کتاب عربی بخواند و یا 1400 صفحه ترجمه فارسی. ما راه سومی پیشنهاد میدهیم که علاوه بر آنکه هم متن عربی و هم فارسی را پوشش میدهد، احتمالاً یک دهم زمان مطالعه آن دو خواهد بود.
مواردی که یک حافظ برای قبولی در کنکور ارشد باید بخواند:
معمولا حفاظی که پا به این عرصه میگذارند، در این دروس صفر هستند. یعنی باید همه چیز را از ابتدا یاد بگیرند. بزرگترین مشکل حفاظ هم با عربی و حدیث است. نکته اش اینجاست که حدیث (با ضریب3) نسبت به عربی (با ضریب4) اهمیت کمتری دارد، بنابراین میتوان کمتر روی حدیث سرمایه گذاری کرد . اما مزیت مهم حفاظ در کنکور این است که درس های علوم قرآن (با ضریب4) و تفسیر (با ضریب3) را به خوبی و به راحتی یاد میگیرند و همین مسأله باعث بیشتر شدن شانس حفاظ برای قبولی در آزمون است. بگذریم از اینکه تفسیر اساساً درس مشکلی است.
بنابراین اولویت بندی خواندن دروس برای حفاظ بدین صورت است که در مرحله اول عربی و علوم قرآن را بخوانند و در مرحله بعد تفسیر و حدیث را. نکتهی مهم در این قسمت این است که درس علوم قرآن همانند عربی، چندان خود خوان نیست، یعنی به استاد و کلاس نیاز دارد، که البته جای نگرانی نیست. چرا که کلاسهای آمادگی کنکور حافظون (چه حضوری و چه غیر حضوری) نه تنها برای این دو درس، بلکه برای همه دروس این مشکل را به طور کامل برطرف کرده و مانع را از سر راه برداشته است. در مرحله بعد نوبت به حدیث می رسد. درس حدیث همانگونه که قبلاً بیان شد، اگر از روی منابع اصلی خوانده شود کاملا سخت و پیچیده است، چرا که منابع این درس هم مطالب تکراری زیادی دارند و هم مطالبشان بسیار به هم ریخته و غیر قابل حفظ است. ما این مشکل را هم کما بیش حل نموده ایم. جزوه حدیث حافظون با حذف مطالب تکراری و همچنین مرتب سازی و دسته بندی مطالب و آسان سازی آنها یادگیری این درس را تا حد ممکن آسان کرده است.
سوال دیگری که معمولا حفاظ در رابطه با آن می پرسند، زبان انگلیسی است. توصیه ما به شما این است که یکبار سوالات کنکور را حل کنید، اگر تا حدود 10 درصد قدرت پاسخگویی دارید میتوانید بر روی زبانتان سرمایه گذاری کنید و آن را ارتقا بدهید. اما اگر هیچ بلد نیستید لطفاً زبان را رها کنید و وقتتان را صرف یادگیری بهترِ دروس دیگر کنید. اما اگر در خود می بینید که از پس زبان بر بیائید، کلاسهای زبان عمومی و زبان تخصصی حافظون میتواند شما را در این مسیر یاری کند.
همه چیز درباره رشته علوم قرآن و حدیث
اگر میخواهید همه چیز درباره رشته دانشگاهی علوم قرآن و حدیث و همچنین کنکورهای ارشد و دکتری بدانید این صفحه و لینکهای آنرا مو به مو مطالعه کنید. اطلاعات این صفحه (که در سایت مؤسسه قرآنی حافظون منتشر گردیده است)، حاصل 10 سال تجربه یک تیم علمی- آموزشی در کار کنکور ارشد و دکتری الهیات میباشد.
چرا قرآن و حدیث یکی از پر تقاضاترین رشته های دانشگاهی ارشد است؟
رشته علوم قرآن و حدیث یکی از پر مخاطب ترین رشته های دانشگاهی در کنکور ارشد است. به طوری که فقط در مقطع ارشد سالانه بیش از 2800 نفر در دانشگاه ها پذیرش میشوند و این در حالی است که هنوز ظرفیت مشاغل این رشته اشباع نشده است.
شاید دلیل اصلی مهاجرت به این رشته را بتوان در مرحله اول احساس نیاز مخاطبین به ارتقای سطح فهم دینی خود در زمینه قرآن و حدیث و در درجه بعد جذابیت مفاد این رشته دانست.
گرایش های علوم قرآن و حدیث
هر چند رشته «علوم قرآن و حدیث» خودش از گرایشهای رشته الهیات است، اما در مقطع ارشد، این رشته شامل گرایشهای ریزتری نیز میشود. هر چند ظاهراً همه این گرایشها رنگ قرآن و حدیث دارند. اما بعضی از آنها تفاوت های بسیار بسیار زیادی با دیگری دارند. در حال حاضر این رشته بیش از 10 گرایش دارد که این گرایشها متناسب با اینکه بیشتر دروس قرآنی دارند یا تفسیری، به 4 گروه کلی خلاصه میشوند:
- قرآن و حدیث
- علوم قرآن و حدیث
مهمترین و اصلی ترین گرایش در علوم قرآن و حدیث همین گرایش است. درسهایش ترکیبی متناسب از سه گرایش اصلی علوم قرآن، تفسیر و حدیث است. حال این رشته را به چه کسانی میشود توصیه کرد؟
1- به دوستانی که علاقه مندند اطلاعات جامع و گسترده البته کم عمق تری از علوم سه گانه این رشته (تفسیر / علوم قرآن / حدیث) پیدا کنند.
2- به دوستانی که تغییر رشته ای هستند نیز همین گرایش را توصیه میکنیم. چرا که آنها اطلاعات پایه ای و بنیادی این رشته را ندارند و اگر بنا باشد در ارشد نیز وارد گرایشهای جزئیتر الهیات شوند، هیچگاه نمیتوانند این اطلاعات پایه ای را از طریق مصاحبت با استاد کسب کنند. ضمن آنکه چه بسی گرایشهای جزئیتر نیاز به دانش پایه ای داشته باشد و این موجب شود که در درسهایشان هم عقب بیفتند.
3- شاید بتوان مدعی شد که برای کنکور دکتری هم همین گرایش بهتر است. زیرا احتمال آنکه درسهایی که در کنکور دکتری از آنها سؤال میآید در این گرایش تدریس شوند، بیشتر از گرایشهای دیگر است. معمولاً در این گرایش از 20-30 کتابی که منبع کنکور دکتری هستند، 3-4 کتاب تدریس میشود. البته این به دانشگاه و ذائقه اساتید نیز بستگی دارد.
- معارف قرآن
کسانی که زمان کنکور مدام احساس میکنند این درسها آنها را به شناخت دین و معارف قرآن نزدیک نمیکند باید این گرایش را انتخاب کنند. گرایش معارف قرآن برای این گذاشته شد تا علاقه مندان به معارف دینی را زودتر و سهلتر به مقصود برساند.
تفاوت معارف قرآن و علوم قرآن و حدیث:
علوم قرآن و حدیث همانطور که از اسمش پیداست، علوم لازم برای رجوع به قرآن و حدیث را در اختیار ما میگذارد. در واقع نقش ابزار فهم قرآن و حدیث را بازی میکند و لذا هر کدام از واحدهای درسیاش نقش یک ابزار و آچار را برای فهم قرآن و حدیث بازی میکند. در حالی که رشته معارف قرآن بیشتر به ثمره این رشته میپردازد.
توصیه ما به کسانی که میخواهند در کوتاهترین زمان اطلاعات و دانش بیشتری از خودِ دین پیدا کنند این رشته است.
- علوم و فنون قرائات
من این رشته را رشته قاریان نامیده ام. به جز قاریان، این رشته برای دیگران چندان مفید نخواهد بود. چرا که اکثر دروس این رشته ارتباط تنگاتنگی با علم قرائت دارد. مثل : اختلاف قرائت ، تجوید و کتابت.
دروس دیگر این گرایش عبارتند از :
- تاریخ نسخه نویسی قرآن در جهان اسلام
- انواع رسم الخط قرآن اعم از کوفی و سبکهای متنوع آن
- نُسَخ و انواع متعدد آن
- علم تجوید
- علم الحان
- تاریخ قرائت ها
- قراء مشهور و قرائت های آنها و احتجاج در قرائتها (چرا قاری آیه ای را به یک نحو و آیهی دیگر را به صورت دیگر میخواند)
- علوم قرآن
- علوم قرآن
علوم قرآن رشته ای است که سازمان اوقاف موسس آن بوده و جدیترین نهادی که هنوز هم مصرانه دارد این گرایش را دنبال میکند همین سازمان است. ما این رشته را به گروه هائی توصیه میکنیم و به گروه هائی توصیه نمیکنیم:
توصیه شده ها:
- این رشته نیز مانند رشته «علوم و فنون قرائات» بسیار مفید و مورد توجه قاریان قرآن است. در عین حالی که دروس تفسیری فراوانی نیز در این رشته وجود دارد. پس ما ابتدائاً آنرا به قاریان قرآن توصیه مینمائیم.
- توصیه دیگر ما نیز به کسانی است که علاقه چندانی به کارهای حدیثی ندارند. به آنها هم این رشته را توصیه میکنیم. (هر چند معتقدیم که آنها در بی علاقگی به حدیث اشتباه میکنند که از قدیم گفتهاند مردم دشمن ناشناخته هایشان هستند: الناسُ أعداءُ ما جَهِلوا )
توصیه نشده ها:
- برای کسانی که میخواهند آشنائی بیشتر و بهتری به دین پیدا کنند به شدت توصیه میکنیم از این رشته فاصله بگیرند. چرا که ما بر خلاف عده ای معدود از اهل سنت که معتقدند «الدین هو القرآن» (دین همان قرآن است و لا غیر) چنین اعتقادی نداریم. بلکه بسیاری از معارف دینی ما لابلای حدیث گنجانده شده اند.
- برای کسانی که علاقهمند ادامه تحصیل در مقطع دکتری هستند نیز باید بگویم سوالات تخصصی شان شامل 4 درس عربی، علوم قرآن، حدیث و تفسیر است که تقریبا به یک نسبت میان اینها تقسیم شده است و کسی که در ارشد حدیث نمیخواند صرف نظر از آنکه در دکتری به چه رشته ای علاقه دارد، برای جبران این نقیصه حتماً کار سنگینی در پیش دارد که عموماً بدون کمک گرفتن از استاد و کلاس نمیتواند از پس آن بر آید.
(هر چند این نقیصه در کلاسهای آمادگی دکتری حافظون خیلی بهتر از دانشگاه قابل جبران است.)
- علوم حدیث
- علوم حدیث - گرایش اقتصاد اسلامی
حدیث و اقتصاد میان رشته جالبی است که دانشگاه قرآن و حدیث آنرا تأسیس نموده است. داوطلب این رشته اگر لیسانس اقتصاد و مشتقاتش را خوانده باشد فوق العاده است ولی اگر هم فنی و مهندسی خوانده باشد بد نیست.
به هر حال از نظر ما بهتر است اگر بنا باشد اقتصاد را با یکی از گرایشهای الهیات گره بزنیم با «فقه» این کار انجام شود. ولی به هر حال با ابزار حدیث نیز کارهای پژوهشی زیادی میشود در اقتصاد انجام داد.
- علوم حدیث- تفسیر اثری
تفسیر اثری یعنی همان تفسیر روائی. این رشته را هم میتوان شاخه از «حدیث» دانست و هم «تفسیر». طرفداران این گرایش های تفسیری در حوزه و دانشگاه کم نیستند. این رشته ذائقه خاصی میخواهد. آن ذائقه عبارت است از «گرایش به نقل حدیث و تعبد در قبال آن» . اگر کسی به این کار علاقه جدی نداشته باشد و چنین ذائقهای نداشته باشد، نباید وارد این رشته شود. مثلاً اگر کسی اهل فلسفه و منطق است و برای همه چیز استدلال میخواهد یا در قبال سند حدیث و مسائل دیگر، اهل مته به خشخاش گذاشتن است، این رشته به کارش نمیآید.
- نهج البلاغه – اخلاق و تربیت فردی و اجتماعی
نهج البلاغه خودش از گرایشهای علوم حدیث است. حسابش را بکنید، حال که خود این گرایش خردتر شده و به صورت موضوعی به چند رشته دانشگاهی در مقطع ارشد تبدیل شده باشد. چقدر این گرایش ریز شده است!
تصور شخصی اینجانب این است که دست دانشجویان در انتخاب موضوع در این رشته بسیار بسته است. مگر چند پایان نامه دکتری که میشود از این گرایش خاص الخاص استخراج کرد.
- نهج البلاغه – اخلاق اجتماعی سیاسی و حقوق عمومی
همان مطالبی که درباره رشته بالا گفتیم، اینجا هم عیناً صدق میکند ولی فراموش نکنیم هر چه رشته خردتر و یا به اصطلاح، تخصصیتر باشد کابردیتر نیز خواهد بود.
- نهج البلاغه – اصول و معارف علوی
هر آنچه بالا گفته شد.
- علوم حدیث – گرایش نهج البلاغه
این رشته را میتوان یکی از گرایشهای علوم حدیث دانست. طبعاً از سه رشته بالائی بسیار گستردهتر و بازتر است. نظر شخصی اینجانب در انتخاب شاخههای نهج البلاغه یا خود نهج البلاغه، قطعاً دومی است؛ یعنی خود نهج البلاغه. اما این ذائقه و سلیقه شخصی ماست و با تحقیق از خود دانشجویان این رشته ها بهتر میتوانید گزینه مورد علاقه خود را پیدا کنید.
- علوم حدیث – گرایش کلام و عقاید
اگر از اینجانب بپرسید بهترین رشته دانشگاه علوم قرآن و حدیث چیست؟ به شما خواهم گفت همین رشته علوم حدیث با گرایش کلام و عقاید است. علم کلام، همان علم اعتقادات است. یکی از بهترین کارها در علم الحدیث بررسی و مطالعه احادیث اعتقادی است. الان هم در دنیا جنگ، جنگ اعتقادات است. در جامعه هم مهمترین مسأله دینی مردم پاسخ به پرسشهای اعتقادیشان است. شما شک نکنید اگر روزی معلم مدرسه یا دانشگاه شدید بیشترین سوالات دانشجویانتان در زمینه اعتقادات است.
- تفسیر
- تفسیر و علوم قرآن
اهداف کلی این رشته را میتوان بدین صورت بیان کرد:
- تربيت مدرّس براى تدريس در مقطع كارشناسى حوزه ها و دانشگاههاى خارج از كشور در زمينه ى تفسير و علوم قرآن
- تربيت پژوهشگر در رشتهى مربوط
- تربيت نيروهاى توانمند در زمينهى تفسير و علوم قرآن
- تربيت طلاّب مستعد براى ورود به دوره ى دكتراى رشتهى مربوط
دانش آموختگان اين رشته با تحليل و تحقيق در آن مى توانند پژوهشگر و مدرّس تفسير و علوم قرآن شوند و نقش مؤثرى در اعتلاى فرهنگ اصيل اسلامى و شناساندن آن به مردم جهان ايفا كنند و باكسب معلومات نسبى در دكتراى آن رشته ادامه ى تحصيل دهند و به اهداف برنامه ريزى تعميق بخشند.
به طور کلی میتوان گفت که در این رشته، دانشجوها تماما با تفاسیر قرآن، شیوه تفسیر قرآن و روش ارائه آن به دیگران سر و کار دارند.
در رشته تفسير قرآن مجيد، تفسير مقدماتي، تفسير موضوعي، مباني و روشهاي تفسير، مفردات قرآن(هر کلمه در قرآن به چه معنا است و مفهوم يک کلمه در آيات مختلف چه تفاوتي دارد)، اعراب قرآن و ادبيات قرآن آموزش داده مي شود.
براي مثال دانشجوي اين رشته در درس تفسير با قصص قرآن آشنا مي شود و پس از چهار سال مي تواند قصص قرآن را تحليل کرده و هدف از آوردن اين قصص را بيان کند.
دانشجويان رشته تفسير با روشها و مکاتب تفسير اعم از تفسير عرفاني، عقلي، روايي، علمي، فلسفي و کلامي آشنا مي شوند و تفسير کلاسيک را بر اساس تقسيم بندي سده ها مطالعه کرده و به بررسي تطبيقي تفسير معاصر مي پردازند. همچنين مطالعه مي کنند که قرآن به عنوان سخن و حياني چه نقش فکري و فرهنگي در جامعه دارد و آيا آموزه هاي قرآني مي تواند هم از نظر ارزشي و هم روشي جامعه ما را ياري کند.
گفتني است که رابطه ي رشته علوم قرآني و تفسير رابطه عموم و خصوص مطلق است. يعني علوم قرآني به تمام دانشهايي مي پردازد که ذيل مباحث قرآن قرار مي گيرند و البته يکي از اين دانشها، فهم کردن قرآن يا به تعبير ديگر تفسير قرآن است.
آینده شغلی فارغ التحصیلان ارشد علوم قرآن و حدیث
قرآن و حدیث از معدود رشته هائی است که میتوان با داشتن مدرک کارشناسی ارشد آن، در دانشگاه ها تدریس نمود. آن هم دروس معارف. از طرف دیگر جالب است بدانید معلمان معارف و عربی کنکور بالاترین درآمدها را در میان دروس عمومی دارا میباشند. پس رشته «علوم قرآن و حدیث» از رشته هائی است که از بازار کار مناسبی برخوردارند، بر خلاف آنچیزی که دیگران در مورد این رشته فکر میکنند!
فارغ التحصیلان «علوم قرآن و حدیث» میتوانند فعالیت علمی خود را در یکی از سه گرایش کلی زیر دنبال نمایند:
- آموزش
- تدریسِ درسِ «تفسیر موضوعی قرآن کریم» در همه دانشگاه ها
- دبیریِ درس دین و زندگی کلیه مقاطع تحصیلی
- دبیریِ درس عربی کلیه مقاطع تحصیلی
- امکان اخذ مجوز مراکز آموزشی مانند مدرسه ، مهد ، پیش دبستانی و مؤسسات فرهنگی و دینی و...
- پژوهش
- استخدام در مراکز پژوهشی
- استخدام در مراکز غیر پژوهشی با عنوان پژوهشگر
- فعالیت به عنوان مؤلف و پژوهشگر
- و...
- تبلیغ و ترویج
- استخدام در مراکز دولتی و فرهنگی و دینی
- فعالیت در زمینه سخنرانی و تبلیغ و...
- و...
- سؤالات رایج داوطلبان کنکور ارشد درباره رشته علوم قرآن و حدیث
- مصاحبه کنکور ارشد
- آیا کنکور ارشد نیز مصاحبه دارد؟
پاسخ آن است که بعضی دانشگاه ها مصاحبه ورودی دارند. این مصاحبه ها بیشتر علمی است تا عقیدتی و اخلاقی.
- چگونه یک ماهه خود را برای مصاحبه آماده کنیم؟
برای مصاحبه حتما به نکات زیر توجه نمائید:
- صرف و نحوتان را گرد گیری کنید.
- یک نمودار درختی از کلیات صرف و نحو به ذهن بسپارید.
... ادامه
- نکاتی مهم برای جلسه مصاحبه
- سعی نکنید خود را بالاتر نشان دهید.
- چه سوالاتی در مصاحبه میپرسند؟
- احتمالاً برای اولین سؤال یک متن عربی بدون اعراب از مجمع البیان به شما خواهند داد تا با اعراب درست از رو بخوانید. ...ادامه
آمادگی کنکور ارشد علوم قرآن و حدیث
- کلاسهای آمادگی کنکور ارشد
- کلاسهای کلاسهای آمادگی اخذ مدرک کارشناسی حفاظ علوم قرآن و حدیث چه کمکی به شما میکند؟
لا اقل 20-30 درصد مطالب دروس را به هیچ وجه نمیتوان بدون استاد فهمید و 30-40 درصد دیگر نیز بدون استاد سختتر فهمیده میشوند. فهم ادبیات عرب کار مشکلی است و زدن تستهایش با آن همه نکته و... تقریباً بدون استاد کار محالی است. کلاسهای آمادگی اخذ مدرک کارشناسی حفاظ بر اساس یک نیاز واقعی در میان داوطلبان:
- به شما برنامه و روش درس خواندن میدهد.
- به شما میگوید چه مطالبی مهم و چه مطالبی در کنکور مهم نیستند.
- مطالب را مفهومی یاد میدهد.
- و...
- چرا کلاسهای کلاسهای آمادگی اخذ مدرک کارشناسی حفاظ حافظون پر مخاطبترین کلاس ها در کشور است؟
حافظون بزرگترین مرکز الهیات در کشور است. همه ساله تعداد بی شماری دانشجو از خدمات متنوع حافظون بهره میبرند. مهمترین دلائل این استقبال عبارت است از:
- احراز تعداد فراوانی رتبه تک رقمی و دو رقمی در هر سال
- نسبت خدمات حافظون به هزینه ای که داوطلبان میپردازند در سطح کشور اول است.
- متنوعترین خدمات کنکور الهیات در حافظون است.
- خدمات رایگانی مانند «آزمون هفتگی و اعلام نتیجه آنلاین» ، «مشاوره رایگان حضوری و اینترنتی»
ادامه . . .
- بسته های آموزشی آمادگی کنکور ارشد علوم قرآن و حدیث حافظون چه ویژگیهائی دارد؟
- ویژگی های کلی
- رضایتمندی بیش از 92 % خریداران جزوه از کیفیت و محتوای آن
- همه ساله بر اساس کنکور همان سال ویرایش شده و نکاتش کاملتر میشود.
- تنها کتابهائی است که سؤالات کنکور را طبقه بندی موضوعی کرده و پاسخ تشریحی داده است.
ادامه . . .
- ویژگی های خاص هر جزوه
- صرف و نحو
هر چند سازمان سنجش مبادی العربیه جلد 4 رشید شرطونی را به عنوان منبع کنکور معرفی کرددهاند و به حق به این منبع پایبند بوده اند، اما کمتر کسی را میتوان یافت که با خواندن این کتاب بتواند از پس تست های کنکور بر آید. درباره فن ترجمه نیز ماجرا به همین منوال است. بسته های آموزشی صرف و نحو حافظون بر اساس نیاز داوطلبان در کنکور طراحی شده است. این بسته شامل 3 کتاب مهم است:
مشاهده صفحات اولیه بسته صرف و نحو ، تست صرف و نحو ، فن ترجمه ، توضیحات بیشتر و خرید آنلاین
- زبان
معمولاً اوضاع زبان بچه ها داوطلبان آنقدر وخیم است که از هر 10 داوطلب، کمتر از یک نفر حاضر میشود در کنکور به آن دست بزند. به همین دلیل است که زبانِ بسته های آموزشی حافظون از صفر (پایه) تا صد (تخصصی الهیات) است. بدین ترتیب هر سطح زبانی که داشته باشید با این بستهها میتوانید در عرض 6 ماه به یک زبان ایده آل (البته در سطح خودتان) برسید. مشخصات این چهار بسته آموزشی زبان حافظون را از لینک مربوطه مشاهده فرمائید. ضمناً صفحات اولیه بعضی از این بسته ها نیز برای دانلود گذاشته شده است. مشاهده صفحات اولیه بسته زبان عمومی و زبان تخصصی، توضیحات بیشتر و خرید آنلاین
درباره زبان تقریباً مطمئن هستیم هیچیک از گمانه زنی های مؤسسات و مراکز آمادگی کنکور از منابع زبان عمومی و تخصصی دقیق نمیباشد. به نظر میرسد سازمان سنجش، خود از منابع یاد شده، اقدام به تشکیل یک بانک تست نموده که همه ساله تعدادی از لغات آنرا استفاده مینماید. بسته های آموزشی ما بر اساس همین بانک لغت است. برای کسب اطلاع از 4 بسته آموزشی زبان
- علوم قرآن
علوم قرآن تنها درسی است که میتوانیم ادعا کنیم تقریباً هیچ تستی خارج از آن در کنکور نخواهد آمد. نمودارها و جدول های منحصر به فردش آن را تبدیل به جزوه ای سهل الوصول کرده است. به طوری که بیش از 2000 صفحه از منبع اصلی، تبدیل شده است به 400 صفحه ای که به هیچ وجه تستی را از قلم نیندازد. مشاهده صفحات اولیه بسته علوم قرآن ، توضیحات بیشتر و خرید آنلاین
- علوم حدیث
شاهکار حافظونی ها جزوه علوم حدیث است که توانسته 5 کتاب به هم مرتبط را بدون آنکه مطلب تکراری داشته باشند یا خواننده احساس ناهمگونی کند در هم ادغام کرده و علیرغم آنکه حجم مطالب یک پنجم شده باشد، بیش از 90 درصد تستهای کنکور را پوشش دهد. مشاهده صفحات اولیه بسته علوم حدیث، توضیحات بیشتر و خرید آنلاین
- تفسیر
مشکل اصلی در تفسیر این بود که داوطلبان میبایستی همزمان هم به آراء تفسیر المیزان مسلط باشند و هم به نظرات مجمع البیان. و این مشکل به قدری کار را سخت میکرد که قدیماً از داوطلبان خواسته میشد فقط مجمع بخوانند و اکنون المیزان توصیه میشود. در بسته تفسیر حافظون این مشکل بزرگ به راحتی حل شده است. مشاهده صفحات اولیه بسته علوم حدیث، توضیحات بیشتر و خرید آنلاین
- برای کنکور ارشد علوم قرآن و حدیث چگونه درس بخوانیم؟
- روش درس خواندن
- چرا داوطلبان کنکور در جلسه کنکور آزمون همه چیز را فراموش میکنند؟
واقعیت آن است که اکثر داوطلبان وقتی از جلسه آزمون خارج میشوند، مدام خود را به خاطر سؤالاتی که بلد بودند و تست آنها را نزدند سرزنش میکنند. این اتفاق معمولاً برای 10 % تستهای 90 % داوطلبان رخ میدهد. اینکه به چه علت اینچنین میشود و راه حل این مشکل چیست، این مقاله را بخوانید:
چگونه برای کنکور الهیات درس بخوانیم؟
- راه حل آن چیست؟
- روش درس خواندن و یادآوری و مطالعه و... است.
- مساله محور درس بخوانیم نه مرور روزنامه ای
- آنها در طول دوره یادگیری و آموزش، خود را محک نزده اند.
- برنامه ریزی درسی
- برای هر درس چه زمانی بگذاریم؟
- با «زبان انگلیسی» چه کنیم؟
- روش خواندن هر درس چگونه است؟ و . . .
پاسخ همه این سوالات را در صفحه برنامه ریزی درسی مشاهده فرمائید
- کمک هائی که میتوانید از حافظون بگیرید:
- مشاوره رایگان
- جزوه های آموزشی
- کلاسهای آمادگی
- آزمون هفتگی و ماهانه و جامع
- کلاسهای غیر حضوری
درجه بندی حافظان قرآن
درجه بندی حافظان قرآن کریم یک سیستم است که برای ارزیابی و تشویق افرادی که توانایی حفظ قرآن را دارند، استفاده میشود. این سیستم در کشورهای مسلمان، از جمله ایران، بسیار مهم و مورد توجه قرار دارد. در ادامه به سطوح مختلف درجه بندی حافظان قرآن و مزایا و تسهیلاتی که برای دارندگان مدارک تخصصی این درجات فراهم میشود، پرداخته خواهد شد.
سطوح مدارک تخصصی حفظ قرآن:
- حافظ درجه ۱ یا استاد حفظ قرآن: حافظ ممتاز قرآن، آشنا با تفسیر و علوم قرآنی و دارای ۱۰ سال سابقه تدریس و تربیت حافظان قرآن.
- حافظ درجه ۲ یا حافظ ممتاز قرآن: تسلط بر تلاوت مرتل کل قرآن از حفظ، ترجمه آیات و مفردات قرآن.
- حافظ درجه ۳ یا حافظ کل قرآن: تسلط بر خواندن کل قرآن از حفظ، همراه با درک معنای آیات.
- حافظ درجه ۴ یا حافظ ۲۰ جزء قرآن: تسلط بر خواندن بیست جزء پیوسته قرآن از حفظ؛ همراه با درک معنای آیات.
- حافظ درجه ۵ یا حافظ ۱۰ جزء قرآن: تسلط بر خواندن ده جزء پیوسته قرآن از حفظ؛ همراه با درک معنای آیات
مزایا و تسهیلات دارندگان مدارک تخصصی درجه ۱ و ۲ حفظ:
- دارندگان گواهینامههای مذکور در فهرست افتخارات (فعالیتهای نخبگانی) بنیاد ملی نخبگان قرار میگیرند.
- دارندگان گواهینامههای مذکور چنانچه دانشآموخته یکی از رشتههای قرآنی مجموعه الهیات و معارف اسلامی در یکی از مقاطع دانشگاهی باشند، میتوانند بدون شرکت در آزمون و با اخذ پذیرش دانشگاه محل تقاضای خود در یک مقطع بالاتر در همان رشته ادامه تحصیل دهند.
آینده شغلی حافظان قرآن
حفظ قرآن، مهارت و تلاش زیادی را میطلبد و به دلیل اهمیت و ارزش بالای قرآن در جامعه، آینده شغلی حافظان قرآن نیز مورد توجه قرار گرفته است. در ادامه به بررسی آینده شغلی حافظان قرآن میپردازیم:
تدریس قرآن
حافظان قرآن میتوانند به عنوان معلم قرآن در مدارس، مراکز آموزشی و مساجد فعالیت کنند. آنها میتوانند دانش آموزان را در حفظ و تفسیر قرآن کمک کنند و این امر به عنوان یک شغل پایدار و ارزشمند در جامعه محسوب میشود.
امامت و خطیبی
حافظان قرآن میتوانند در نمازگاهها به عنوان امام و خطیب فعالیت کنند. آنها میتوانند نمازها را اقامه کنند و سخنرانیهای مربوط به موضوعات دینی را انجام دهند.
تدریس قرآن در مدارس و مراکز آموزشی
حافظان قرآن میتوانند در مدارس قرآنی به عنوان مدرس فعالیت کنند. آنها میتوانند دانش آموزان را در حفظ و تفسیر قرآن آموزش دهند و به ارتقای سطح دینی و قرآنی جامعه کمک کنند.
مشاوره قرآنی
حافظان قرآن میتوانند به عنوان مشاوران قرآنی فعالیت کنند. آنها میتوانند به افراد در مسائل دینی و قرآنی مشاوره دهند و راهنمایی کنند.
روحانیت
حافظان قرآن میتوانند به عنوان روحانی فعالیت کنند و در امور مربوط به دین و قرآن مشارکت کنند. آنها میتوانند در مراسمات دینی، مراسم عزاداری و مراسمات مذهبی دیگر نقش داشته باشند.
امکان اشتغال در مساجد و مراکز مذهبی
حافظان قرآن میتوانند در مساجد و مراکز مذهبی به عنوان امام جماعت، مدرس قرآن و مشاور مذهبی فعالیت کنند. این شغل به آنها امکان ارتباط با جامعه و انتقال دانش قرآنی میدهد.
فعالیت در رسانهها
حافظان قرآن میتوانند در رسانهها به عنوان خبرنگار، مجری برنامههای مذهبی و نویسنده مقالات قرآنی فعالیت کنند و دانش قرآنی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.
ترجمه و تفسیر قرآن
حافظان قرآن میتوانند به عنوان مترجم و تفسیرگر قرآن فعالیت کنند و به بررسی و تبیین مفاهیم قرآنی بپردازند.
شرایط استخدام حافظان قرآن در آموزش و پرورش
به طور کلی، شرایط استخدام حافظان قرآن در آموزش و پرورش مشابه با سایر متقاضیان است، با این تفاوت که از آنها در آزمون استخدامی امتیازاتی نیز گرفته میشود.
شرایط عمومی:
- داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
- التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
- داشتن حداقل ۱۸ سال و حداکثر ۳۵ سال سن
- داشتن سلامت کامل جسم و روان و توانایی انجام کار در محیط آموزشی
- عدم سوء پیشینه کیفری و نداشتن محکومیت قطعی کیفری
- داشتن گواهی پایان تحصیلات دوره کارشناسی یا بالاتر در رشته مرتبط
- داشتن کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت قانونی برای آقایان
شرایط اختصاصی:
- حافظ کل قرآن کریم با تأیید دارالقرآن الکریم
- داشتن مدرک تخصصی قرائت قرآن کریم حداقل در سطح متوسط
- داشتن توانایی تدریس قرآن کریم
امتیازات:
- حافظان کل قرآن کریم از 60 امتیاز در آزمون استخدامی برخوردار میشوند.
- حافظان 20 جزء قرآن کریم از 30 امتیاز در آزمون استخدامی برخوردار میشوند.
- حافظان 10 جزء قرآن کریم از 15 امتیاز در آزمون استخدامی برخوردار میشوند.
نکات:
- متقاضیان استخدام در آموزش و پرورش باید علاوه بر شرایط فوق، از طریق سامانه آزمون استخدامی آموزش و پرورش نسبت به ثبتنام و شرکت در آزمون اقدام کنند.
- تاریخ دقیق ثبتنام و برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش هر ساله توسط وزارت آموزش و پرورش اعلام میشود.
موسسه حافظون، همراه حافظان قرآن تا اخذ مدرک
حافظون چگونه به حافظان قرآن کمک می کند؟
مؤسسه حافظون از معدود مراکزی بود که با تصویب این قانون وارد عمل شد و همه ابزار و وسایل لازم را برای تسهیل این مسیر برای حافظان قرآن فراهم کرد. تاکنون تنها مرکزی است که در 15 سال گذشته این مسیر را با بیشترین دانشجو و متقاضی دنبال کرده است.
1- منابع حافظون، کلید اصلی پذیرش
کتاب هایی که حافظان قرآن برای قبولی در این آزمون باید بخوانند حدود 10 تا 15 هزار صفحه هستند. حافظ همه آن کتاب ها را به صورت بسیار ساده و روان و بدون کم شدن از نکات مهم آن ها در 2 تا 3 هزار صفحه (حدود یک پنجم) خلاصه کرده و برای قبولی در کنکور آماده کرده است. امروزه اکثریت قریب به اتفاق حافظان قرآن، داوطلبان ارشد و دکتری رشته قرآن و حدیث، مرتبط با حافظان قرآن بوده و از منابع این مرکز آموزشی بهره می برند. بسته های آموزشی حافظون به طور کامل پاسخگوی تمامی نیازهای داوطلبان می باشد و نیازی به هیچ یک از منابع و کتاب های اصلی و فرعی ندارند. منابع حافظون هر سال مطابق آزمون همان سال به روز و کاملتر می شوند. به همین دلیل می توان آنها را تنها کتاب های زنده آزمون الهیات دانست.
2- کلاس، معلم و آموزش
کلاس های حافظون، معروف ترین کلاس های حفاظ قرآن کریم است. سازمان ها ، موسسات و مراکز مختلف و همچنین حافظان قرآن کریم ، تمایل دارند علاوه بر منابع حافظون ، از کلاس ها نیز بهره برند. تا کنون نزدیک به 30 دوره کلاس برای حافظان قرآن برگزار کرده است.
در سالهای اخیر نیز این کلاس ها هم به صورت حضوری و هم بصورت آنلاین برگزار می گردد.
برای موفقیت در اخذ لیسانس حفظ، منابع لیسانس حفظ تمام نیاز شما را برای کنکور کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث فراهم میکند. بسته کارشناسی لیسانس حفظ شامل منابع کامل کتاب های درسی و تست های عربی، درس ارشد قرآن شناسی، درس تفسیر قرآن، درس ارشد علوم حدیث است که به حافظان قرآن در اخذ مدرک کارشناسی حفظ کمک می کند.
اساتید حافظون علاوه بر آن که اساتید مبرزی در الهیات هستند ، سالهاست به دلیل همکاری با حافظون ، از توانمندی و تسلط ویژه ای در امر کنکور برخوردار بوده و توصیه ها و تدریسهای ایشان بسیار راهگشا و سرنوشت ساز است.
3- ویدئوهای آموزشی
حافظون برای اولین بار در کشور ، با بهره گیری از اساتید برجسته ی کشور، اقدام به تولید ویدئوهای آموزشی کامل و بسیار با کیفیتی در امر کنکور ارشد و دکتری الهیات نمود. این ویدئوهای آموزشی ، بدلیل اختصار، بلاغت و کیفیتی فنی و محتوایی بالا، طرفداران فراوانی دارند.
دوره آموزش و تست مبادی العربیه 4
مدرس دکتر امیر ذوقی، مدیر گروه عربی دانشگاه امام صادق (ع)
4- برنامه ریزی و هدایت تحصیلی
از مهمترین معضل داوطلبان در این راه ، ندانستن خود راه است. این که چه زمانی ، چه درسی را چگونه بخوانند ؟ چقدر و چه تستی بزنند . چه کلاس و استادی برای آنها مفید است ؟ و ده ها سوال دیگر که لازم است داوطلبان از یک بلد راه کمک بگیرند. تیم مشاوره حافظون برای هر گروه داوطلبان در هر دوره ای یک برنامه هدایت تحصیلی دارد. گاهی اوقات که داوطلبان در مسیر گم می شوند ، به سراغ مشاوران حافظون می آیند و راه را از آنها جویا می شوند.
5- آزمون های آموزشی و آزمایشی
حافظون برای هر دوره ای که برگزار می کند ، مجموعه ای کامل از آزمون ها را برگزار می نماید. این ازمون ها کمک می کنند :
- داوطلبان بدانند چه زمانی باید چه دروسی را بخوانند. در واقع یک نقشه راه به آنها می دهد.
- داوطلبان بتوانند تنظیم وقت را یاد گرفته تا در کنکور با مشکل کمبود وقت مواجه نشوند.
- با مهارت های تست زنی اشنا شوند.
- مطمئن شوند تست های آنچه آموخته اند را می توانند بزنند یا خیر.
برخی از عناوین شغلی که حافظان قرآن در آنها میتوانند مشغول به کار شوند عبارتند از:
- تدریس قرآن
- امامت و خطیبی
- تدریس قرآن در مدارس و مراکز آموزشی
- مشاوره قرآنی
- روحانیت
- امکان اشتغال در مساجد و مراکز مذهبی
- فعالیت در رسانهها
- ترجمه و تفسیر قرآن
تنها شرط اخذ لیسانس حفظ، حفظ کل قرآن و کسب درصدهای لازم در کنکور ارشد علوم قرآن قرآن و حدیث است.
- حفظ کل قرآن: اولین قدم برای اخذ لیسانس حفظ قرآن، حفظ کل قرآن کریم است.
- آزمون شفاهی و اخذ مدرک سازمان تبلیغات اسلامی: داوطلبانی که فاقد مدرک سازمان تبلیغات اسلامی باشند، پس از قبولی در آزمون کتبی، باید در آزمون شفاهی نیز شرکت کنند تا مهارت حفظ قرآن خود را به اثبات برسانند.
- آمادگی برای آزمون ورودی: پس از حفظ کامل قرآن، داوطلب باید برای آزمون ورودی کارشناسی ارشد رشته علوم قرآن و حدیث که هر ساله در اسفند ماه برگزار می شود، آماده شود. حافظان قرآن میتوانند بدون نیاز به مدرک کارشناسی در این آزمون شرکت کنند.
- قبولی در آزمون کتبی: برای قبولی در این آزمون، کسب حداقل نمره قبولی که هر ساله توسط سازمان سنجش اعلام می شود، ضروری است.
- اخذ مدرک لیسانس: پس از قبولی در آزمون شفاهی (در صورت نیاز) و طی کردن سایر مراحل اداری، به داوطلبان مدرک لیسانس علوم قرآن و حدیث اعطا می شود.
-
منابع لیسانس حفظ قرآن
نمره 5.00 از 5
4,676,000 تومانOriginal price was: 4,676,000 تومان.3,180,000 تومانCurrent price is: 3,180,000 تومان. -
منابع لیسانس حفظ قرآن (همراه با منابع زبان انگلیسی)
نمره 5.00 از 5
6,146,000 تومانOriginal price was: 6,146,000 تومان.3,995,000 تومانCurrent price is: 3,995,000 تومان. -
بسته عربی لیسانس حفظ
نمره 5.00 از 5
1,668,000 تومانOriginal price was: 1,668,000 تومان.1,250,000 تومانCurrent price is: 1,250,000 تومان. -
ویدیو آموزش و تست صرف و نحو مبادی العربیه 4
نمره 3.00 از 5
2,500,000 تومانOriginal price was: 2,500,000 تومان.1,500,000 تومانCurrent price is: 1,500,000 تومان.